neljapäev, 6. oktoober 2016

Jessake, varsti on ju Tai reis käes!

Eile tegelesin oma lemmiktegevusega- ostsin lennukipileteid :)
Meil on vist juba aasta algusest olemas edasi-tagasi lennupiletid Taisse, aga nüüd siis sai paika veel meie reisi viimane pisike detail- kuidas me saame Bangkokist Khao Sok-i. Plaanisin, et läheme öörongiga. See on iseenesest täitsa mõnus variant. Rong väljub pool kaheksa õhtul Bangkokist ja jõuab varahommikul Surat Thani. Sealt on veel ca 100 km minna, mis sealse liiklusega võtab arvatavasti 2 tundi aega :). Nüüd, kui aeg oli küps rongipileteid osta, avastasin, et tegelikult on rahaliselt soodsam magada öö Bangkokis hotellis ja siis hommikul minna lennukiga Surat Thani. Need piletid nüüd siis ära ostsingi.
Meie reisiplaan hakkab siis välja nägema niisugune:
Lend Tallinn- Helsingi- Bangkok. Tallinnast sõidame välja õhtuspoolikul, kiire ümberistumine Helsingis ja öö otsa lendu Bangkoki. Kohale jõuame kusagil kl 9 hommikul. Kuna hotelli pääseb tavapäraselt kella kolmest pealelõunal, siis tellisin isegi varase hotellipääsu mõõduka lisatasu eest. Ma lihtsalt kujutan ette, et peale magamata ööd lennukis ei ole meil mingit isu kottidega mööda linna vantsida. Pigem läheme kohe hotelli, magame end välja ja läheme siis puhanutena linna vallutama.

Esimesed kaks ööd on meie hotell Patumwan House.

Peale teist ööd Bangkokis lendame Surat Thani ja sealt mingi transpordiga ( ilmselt mõne bussiga)  Khao Sok-i . Tegemist on väga ilusa loodusega rahvuspargiga. Loodame seal näha dzunglit, elevante, mitut sorti ahve ja mida kõike veel. Mina olen igal juhul väga elevil juba ja ootan põnevusega! Khao Sokis oleme kolm ööd selles ööbimiskohas. Tema suurim eelis (lisaks suht odavale hinnale) on asukoht otse looduspargi väravas.
Pildiotsingu khao sok national park tulemus
Khao sok :)
Kui põnevad päevad ja ööd Khao Sokis on möödas, liigume edasi Krabisse. Vahemaa ei ole väga pikk, 138 kilomeetrit, mille jaoks arvestatakse 3 tundi sõitu. Küllap seal mingid bussid liiguvad.

Krabis oleme nii, nagu eelmine kordki, Ao Nangis. Järgmised 7 ööd ööbime siin. Hotelli lähedal olevat ööturg, kus me plaanime igasugu eksootilisi toite leida ja maitsta. Meri pole kaugel ja kõigele lisaks on hotellil ka bassein. See viimane rõõmustab ilmselt eriti Anna-Liisat, kes saab seal lodistada hommikul ja õhtul. Päeval me vaevalt küll hotellis passime...  Ao Nang on väga hea koht ümbruskonnas ringi vaatamiseks. Siit saab paadiga paradiisirandadesse, saab minna snorgeldama või muudele põnevatele trippidele. Vaatame, mida meile pakutakse ja mida me valime. Kindel on see, et ujuda, päikest ja merd saame nii palju kui kulub.

Hommikul peale viimast ööbimist lendame tagasi Bangkoki. Saame veel peaaegu kaks päeva Bangkokis veeta. Ööbime viimasel ööl siin.

Bangkoki ööbimised valisin ma selle järgi, et sinna pääseks skytrainiga ja et nad oleksid kesklinnas, et mitte passida ummikutes.

Meie tagasilend algab õhtul, vahemaandumine ca 4 tundi on Hong-Kongis ja 31. detsembri lõunaks oleme kodus tagasi. Ma kardan, et rakettide vaatajaid meist siis küll enam ei ole, aga iial ei tea!

Nii et paradiisirannad, ahvid, dzunglid ja suurlinnad- siit me tuleme!

PS. Mõnikord õhtuti ma juba täiega naudin oma voodit, mõeldes ees seisvatele öölendudele. Mõelda vaid, ma saan heita täiesti pikali, jalad ka sirged, mul on padi ja isegi tekk. Uskumatu luksus ja nii iga öö.
Pildiotsingu tulemus
Internetist võetud pildike Krabilt. Just seal me kavatseme lodistada ja solberdada päevade kaupa.
Tahtsin veel mingeid pilte internetist siia tõmmata, aga jäin lihtsalt jänni. Kõik nad on nii ilusad, et hing jääb kinni. Ma ei saa ju kogu internetti siia ümber kopeerida. Küllap ma postitan meie tehtud pilte niigi siia rohkem kui tarvis oleks :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar